نوشته شده توسط : ذهن نو

امروزه بالا رفتن سن ازدواج به یکی از نگرانی‌های اصلی خانواده‌ها و جوانان تبدیل شده است. به دلیل پیچیده‌تر شدن اجتماع و تغییرات فرهنگی، افزایش سن ازدواج به یک معضل تبدیل شده و افراد زیادی را درگیر خود کرده است. این موضوع علاوه بر این که فشار روانی زیادی به جوانان وارد می‌کند، مشکلات فردی و اجتماعی فراوانی را به نیز همراه دارد. با آگاهی از دلایل و پیامدهای بالا رفتن سن ازدواج و کمک گرفتن از یک فرد متخصص، می‌توانید از این مساله پیشگیری نمایید و ازدواج موفقی داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره ازدواج کلیک کنید. 

منبع : بالا رفتن سن ازدواج

مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو خدمات 

 

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

 

مشاوره تلفنی - مشاوره تلفنی خانواده - مشاوره تلفنی ازدواج - مشاوره تلفنی خیانت - مشاوره تلفنی کودک - مشاوره تلفنی جنسی - مشاوره تلفنی ترک اعتیاد - مشاوره شغلی تلفنی - مشاوره تلفنی تحصیلی - مشاوره حضوری - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خیانت - مشاوره کودک - مشاوره جنسی - مشاوره ترک اعتیاد - مشاوره شغلیمشاوره تحصیلی

از جمله مهمترین موضوعاتی که شما باید بر روی آن ها 

ترک تریاک - ترک متادون - ماده مخدر گل - ترک ترامادول - تربیت کودک - تست اعتیاد - ترک اعتیاد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگی - علائم افسردگی - روانشناسی کودک - ملاک انتخاب همسر 

 

افزایش سن ازدواج خوب یا بد؟

در جامعه کنونی به دلیل پیچیده‌تر شدن ساختارهای اجتماعی و بروز مسائل جدید سن ازدواج بالا رفته است. مثلا اگر در گذشته زنان بین 10 تا 20 سالگی ازدواج می‌کردند اما امروزه بین 20 تا 30 سالگی وارد زندگی مشترک می‌شوند. این اتفاق را نه می‌توان کاملا منفی انگاشت و نه می‌توان صرفا به طور مثبت ارزیابی کرد چرا که این پدیده مثل هر پدیده دیگری نکات منفی و مثبت خودش را دارد.

بالا رفتن سن ازدواج به پسران و دختران این فرصت را می‌دهد که در زمینه‌های شغلی و تحصیلی پیشرفت کنند، به خودشناسی برسند و استقلال پیدا کنند. اما از طرف دیگر طولانی‌تر شدن زمان تجرد باعث بروز مشکلات روحی‌، جسمی و اجتماعی زیادی می‌شود که نمی‌توان از آن ها چشم پوشی کرد.

 

بیشتر بخوانید : سن ازدواج | بهترین سن ازدواج از نظر روانشناسی

 

تماس با مشاور

دلایل افزایش سن ازدواج

بالا رفتن سن ازدواج دلایل متعددی دارند. برخی از این دلایل به اجتماع مربوطند و برخی دیگر به خانواده و خود فرد بستگی دارند:

1. تحصیلات دانشگاهی

با فراگیرتر شدن علم و تخصصی‌تر شدن مشاغل، امروزه اکثر افراد موقعیت و انگیزه ورود به دانشگاه را دارند. این یعنی بیشتر جوانان بعد از گرفتن دیپلم وارد دانشگاه می‌شوند و ورود به حوزه کاری را در سنین پایین تجربه نمی‌کنند. به همین دلیل طولانی‌تر شدن دوره تحصیل باعث به تعویق افتادن اشتغال و به دنبال آن افزایش سن ازدواج خواهد شد. از طرف دیگر جوانانی که تا مقاطع بالا تحصیل می‌کنند، آگاهی‌های بیشتری درباره جنس مخالف و ازدواج پیدا می‌کنند که بعضا همین آگاهی‌ها باعث خودداری آن‌ها از ازدواج می‌شود.

2. بالا رفتن سن ازدواج | روابط پیش از ازدواج

امروزه درصد زیادی از جوانان و حتی نوجوانان پیش از ازدواج درگیر روابطی می‌شوند که در آن‌ها تعهد رسمی وجود ندارد. همین روابط با ارضای موقتی نیازهای عاطفی و گاها جنسی افراد، ازدواج را به تعویق می‌اندازد. دختران در این روابط مورد توجه و محبت زیادی قراری می‌گیرند در حالی که ممکن است پس از ازدواج به دلیل مشغله‌های زندگی، توجه و محبت تا حدی کاهش یابد. پسران هم در این روابط با قبول مسئولیت کمتر هر آن چه می‌خواهند را به دست می‌آورند و به همین دلیل انگیزه آن‌ها برای ازدواج کم می‌شود. علاوه بر این تعدد شرکای عاطفی و جنسی در روابط پیش از ازدواج تعهد را برای برخی افراد سخت می‌کند، به همین دلیل میل آن‌ها برای ازدواج کاهش می‌یابد.

3. مشکلات اقتصادی

در شرایط فعلی مشکلات اقتصادی و بالا رفتن هزینه‌های زندگی باعث افزایش سن ازدواج شده است. این روزها یک مرد به سختی می‌تواند مسکن و ماشین تهیه کند یا هزینه‌های جاری زندگی مشترک را بپردازد. به همین دلیل علاوه بر بالا رفتن سن ازدواج، بسیاری از جوانان نسبت به ازدواج و تشکیل خانواده ناامید می‌شوند.

4. کم شدن ارتباطات

در گذشته رفت و آمد با فامیل، همسایه‌ها و هم محله‌ای‌ها باعث می‌شد موارد ازدواج برای  دختران و پسران مذهبی بیشتر باشد اما حالا با کم شدن این نوع ارتباطات اکثر دختران و پسران مجرد می‌مانند.

5. ترس از ازدواج

دختران و پسران جوان در این دوره زمانی غالبا دارای یک نوع ترس یا گارد نسبت به ازدواج هستند چرا که می‌بینند آسیب‌های ازدواج مثل طلاق، خیانت، خشونت، ناباروری و… بسیاری از زوج‌های جوان را درگیر کرده است. بسیاری از دختران و پسران مجرد با خودشان می‌گویند بهتر است تا آخر عمر تنها بمانند تا این که درگیر یک شکست بزرگ در زندگی مشترک شوند.

6. بالا رفتن سن ازدواج | کم شدن تقیدات دینی

در گذشته چه پسران و چه دختران ازدواج را امری مقدس تلقی می‌کردند که نیمی از ایمان آن‌ها را کامل می‌کند. اما به تدریج با کمرنگ شدن آموزه‌های دینی، نگرش‌ها نسبت به ازدواج هم تغییر کرد. ازدواج مانع بزرگی برای آزادی و پیشرفت مادی شناخته شد و تجرد ارزش پیدا کرد.

7. تربیت خانوادگی

در چند دهه اخیر شاهد کم شدن تعداد فرزندان و تک فرزندی بوده‌ایم. این مسئله اگرچه رفاه و امکانات بچه‌ها را افزایش داده اما آن‌ها را بی‌مسئولیت و کم طاقت کرده است. همچنین نوع تربیت و توجه افراطی خانواده‌ها به فرزندان باعث شده که بلوغ عاطفی و فکری آن‌ها به تعویق بیفتد. به همین دلیل نمی‌توانند زود ازدواج کنند. 

 

بیشتر بخوانید : ملاک انتخاب همسر | معیارهای انتخاب همسر چیست؟

 

مشکلات و پیامدهای بالا رفتن سن ازدواج

هر کاری زمانی دارد، با گذر از سن ازدواج انجام آن نیز سخت‌تر می‌شود. برای اطلاع از بهترین سن ازدواج کلیک کنید. بالا رفتن سن ازدواج با خود مشکلات زیادی را به همراه می‌آورد که از آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

-مشکلات روحی روانی نظیر افسردگی، اضطراب، وسواس و خودکشی

-بلاتکلیفی، ناامیدی، پوچی و بی‌انگیزگی

-کم طاقتی و عدم انعطاف پذیری

-ازدواج‌های اجباری صرفا به دلیل بالا رفتن سن

-مشکلات باروری

-گسترش فساد، بارداری‌های ناخواسته، سقط جنین، بیماری‌های مقاربتی مثل ایدز

-افزایش نرخ اعتیاد و دیگر معضلات اجتماعی

-شیوع تک فرزندی و کاهش جمعیت کشور

 

در مقابل بالا رفتن سن ازدواج چه باید کرد؟

1. توقعات کاذب خود را پایین بیاورید و شرایط ازدواج آسان را فراهم کنید.

2. به دنبال حل مشکلات و گره‌های فکری خود باشید تا موانع روانی ازدواج را از پیش بردارید.

3. تعهد و مسئولیت پذیری را در خود تقویت کنید.

4. در کنار تحصیل خود به دنبال اشتغال و آمادگی برای ازدواج نیز بروید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

از نظر روانشناسی بهترین سن ازدواج چه سنی است؟

سن دقیق ومشخصی برای ازدواج وجود ندارد اما به طور کلی می توان گفت با بلوغ فکری و جسمی دختر یا پسر آمادگی ازدواج را دارند. معمولا این بلوغ در دختران حول 25 سالگی و پسران حول 28 سالگی است.

 

 

شماره تماس ذهن نو

 

منبع : بالا رفتن سن ازدواج





:: برچسب‌ها: بالا رفتن سن ازدواج ,
:: بازدید از این مطلب : 447
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 اسفند 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: